img

БСП токущо погреба Киро и Асен: Не подкрепяме ваше правителство! Защо ги няма ГЕРБ и ДПС?

/
/
/
114 Views

„Продължаваме промяната“ се среща с представители на БСП, „Демократична България“ и „Български възход“ след като по-рано днес получи втория мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Целта на срещата е да се обсъди проекта на декларация, изготвена по предложения на четирите формации. Тя се провежда в сградата на „Народното събрание“.

Никакви разговори не са водени до този момент за персонален състав на евентуален кабинет, подчерта номинираният за премиер от ПП акад. Николай Денков.

Днес изпълнителното бюро на БСП и парламентарната група са обсъдили проекта на решение

Advertisement

Първо, оценяваме позитивно желанието на ПП да създаде среда на диалог, като отрази приоритет на партиите, включително и тези на БСП. Нашето участие до момента в този диалог е израз на добра воля, но не може да се разглежда като подкрепа за правителство или на управленска програма. В текста на проекта обаче са залегнали предложения, по които ние нямаме съгласие, и по наше мнение на този етап не могат да бъдат променени, каза Кристиан Вигенин. Според него се е променил форматът и е станал много по-задължаващ.

На нас ни е струва, че формула на проект на малцинството ще удължи политическата криза, вместо да я разреши. На днешната среща не присъстват формации, които са мнозинство – ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, каза още той.

БСП няма да подкрепи предложения проект-решение, но ще продължим диалога за съставяне на правителство, посочи още Вигенин.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text