img

Гаджев: За пореден път „Продължаваме Промяната“ се държат като „Продължаваме Подмяната“! Когато ГЕРБ поеме ангажимент го спазва

/
/
/
89 Views

От Фейсбук профила кандидат-депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев

Надявах се на Кирил Петков, получих Настимир Ананиев, а трябваше да съм с Явор Божанков

Утре трябваше да се състои първият предизборен дебат по БТВ. Потвърдените участници бяха Явор Божанков (ПП), Александър Симов (БСП) и аз. За ГЕРБ нямаше проблем да спорим с две леви партии и коалиционни партньори едновременно. Напротив – когато сме сами срещу всички посланията ни са по ясни. Затова щабът потвърди моето участие.

С Явор Божанков през годините сме имали много смислени публични дебати. Уважавам го и за позицията му за Украйна, която макар и с 10 месеца закъсняла, е правилна. Затова я защитих и от трибуната на НС. С Александър Симов никога не съм бил в дебат, но дори и с неговата специфичност (оприличавана на младия Хрушчов) смятах, че ще се постигне съдържателен дебат.

Advertisement

Но в шест без десет разбрахме, че от „Промяната“ за пореден път решават часове преди ефир да подменят участниците си. За сега с Настимир Ананиев, до сутринта не е ясно. Може би Сабрутев или някой друг. С удоволствие бих дебатирал, с когото и да е от тях, защото има много въпроси, на които да отговарят. Но трябва да знаеш на кой ще ги зададеш. В противен случай, не се получава конкретен дебат, а общополитическо надвикване. От това губят както партиите, така и гражданите.

Мога само да предполагам на какво се дължи тази липса на последователност и решителност от страна на ПП, при това още от първия дебат в тази кампания. Така ли смятат да продължават – без доверие към собствените си кандидати или целят да принизят дебатите по принцип?

Затова дебат няма да има в този формат. Съжалявам, че за пореден път „Продължаваме Промяната“ се държат като „Продължаваме Подмяната“! Когато ГЕРБ поеме ангажимент го спазва.

Източник: demokrat.bg

Материалът Гаджев: За пореден път „Продължаваме Промяната“ се държат като „Продължаваме Подмяната“! Когато ГЕРБ поеме ангажимент го спазва е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text