img

Георги Първанов натиска Нинова: Влизай в съда! Само така ще се защитиш от Кирил Петков

/
/
/
110 Views

Президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов е против идеята за президентска република.

„Ние имаме добре структурирана конституционно парламентарна република. Това, че не успяваме да я изпълним с реално съдържание, е дефектен политическия модел. Трифонов няма да спечели България”, коментира Първанов пред Нова телевизия.

Той се съмнява, че подобно нещо може да бъде постигнато. „Партиите от сегашния парламент ще се възпроизведат във Великото народно събрание, макар и в друго съотношение, и пак няма

Той коментира и статиите на „Ди Велт” и „Политико”. Според авторитетните издания София е доставяла на Украйна гориво и оръжия от съветската епоха още в началото на войната, но е пазила това в тайна. Изданията твърдят, че София е осигурявала 30% от боеприпасите и 40% от горивото, необходимо на украинската армия в ранния етап на войната.

Advertisement

Първанов заяви, че не е изненадан от мащабите на помощта.

„Много усилено се говореше в политическите среди, в средите, които се занимават с такъв бизнес. Тук няма място за отричане. Това се е случило. Кой поема отговорността – да седнат да се разберат Кирил Петков и Корнелия Нинова. Важно е за морала, защото се усукваме, крием, някой лъже”, заяви Първанов.

„Ако Нинова иска да защити честта си, да съди „Ди Велт”. Тук става дума за крупна далавера, в морален план, на гърба на българина”, коментира Първанов.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text