img

ГЕРБ в атака към ДБ: Структурите ни не ги понасят! Искат да направят Илияна Йотова президент

/
/
/
93 Views

„Не се възприемаме като „партия на войната“. Винаги сме декларирали своята проевропейска позиция. Ние бяхме сред инициаторите за предоставяне на оръжие на Украйна, това решение не бе взето от предишния парламент, където ПП бяха на власт, имаха министър председател и военен министър. ДБ бяха в тогавашното правителство и за 8 месеца не успяха да вземат такова решение“. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в предаването „Твоят ден“ на NOVA NEWS.

Той изтъкна, че ГЕРБ издигна кандидатурата на проф. Анастас Герджиков на кандидат-президентския вот, когато Румен Радев спечели втори мандат.

„Трудно ми е да анализирам хора, които страдат от въртоглавост“, описа политическата реторика на своите опоненти Биков.

Относно споменаването на процедура за импийчмънт, той запита: „Те знаят ли например, че ако бъде свален Румен Радев до края на мандата на поста ще бъде Илияна Йотова. Аз също смятам, че е крайно неполезно за българската държава да няма парламент и тя да се управлява от президентската институция“.

Advertisement

„В нашите структури отношението към ДБ не е никак добро, да не кажа нещо по-друго“, допълни Тома Биков.

Източник: demokrat.bg

Материалът ГЕРБ в атака към ДБ: Структурите ни не ги понасят! Искат да направят Илияна Йотова президент е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text