img

Гълъб Донев: Параванът в избирателните секции е мобилната версия на тъмната стаичка

/
/
/
98 Views

Извън Изборният кодекс, параванът е преграда и обикновено служи да скрие действията, които правиш. Параванът замени тъмната стаичка според Изборния кодекс. Това заяви премиерът Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерския съвет (МС).

Предназначението му е същото. Добре известно е, че т.нар. тъмна стаичка никога не е предизвиквала смут и колебания. Тя никога не е обърквала ЦИК и СИК при естественото тълкуване. Параванът е мобилната версия на тъмната стаичка и нещата с него стоят по същия начин, изтъкна още той.

Обяснението на Донев идва в отговор на това, че във вторник говорителят на ЦИК Росица Матева обяви, че в Комисията пристигат писма с въпроси за размерите и вида на параваните. От ЦИК изпращат тези запитвания към МС, а отговорът на администрацията там е, че не е необходимо решението за параваните да е централизирано.

Така общините все още нямат яснота какви паравани трябва да се осигурят в секциите за гласуване, а отговорът на Донев бе, че Министерският съвет няма задължение да определя техническите параметри на параваните.

Източник: demokrat.bg

Материалът Гълъб Донев: Параванът в избирателните секции е мобилната версия на тъмната стаичка е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text