img

Да видим сега кой е мафия! Слави съди Киро и Радостин Василев за големи пари, заради тези им думи

/
/
/
136 Views

Освен с обиди, политиците започнаха да се замерят и с граждански искове, претендирайки за обезщетения от порядъка на 10 000 до 100 000 лева заради засегнато достойнство.

Дрязгите им от пленарната зала и медийни студия все по-често се пренасят и в съда, показа проверка на „Телеграф“ в регистрите на Софийския градски и Софийския районен съд.

Рекордьор

Рекордьор в това отношение е лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който е завел частичен иск за 50 000 лева от бъдещ такъв за 100 бона срещу бившия си съпартиец Радостин Василев. В момента Василев е депутат от „Продължаваме промяната“, след като през лятото той и още няколко души се отцепиха от ИТН.

Лидерът на останалата под 4-процентовата бариера партия се е почувствал наклеветен и обиден от изказване на бившия спортен министър Василев: “Мафията проби ИТН“ по време на пресконференция.

Advertisement

Малко преди това Трифонов завел иск за 50 000 лева в СГС и срещу бившия министър-председател Кирил Петков. Повод са думи на Петков „мафия“, „задкулисни играчи“ и „завзета държава“ по време на брифинг по адрес на някогашните си коалиционни партньори ИТН.

Ответно

От ПП също не остават длъжни. Бившият финансов министър и настоящ депутат Асен Василев заведе дело срещу Тошко Йорданов от ИТН. Причината е, че Йорданов го обвини в кражба на интелектуална собственост. Делото е в СГС и в края на септември е спряно, а страните имат 6-месечен срок да решат дали да го възобновят.

Тошко Йорданов е ответник и по друго дело – този път заведено от Татяна Дончева. Тя е подала иск за неимуществени вреди пред СРС. Причината е, че се е почуствала унизена и обидена от думи на Йорданов. През миналата година в предаване на БНР той нарекъл тогавашната депутатка „лъжец“, добавяйки „Много често лъже, откровено и нагло“. Дончева се почувствала обидена и от твърдението му „Във Варна е била редена от Маджо“.

Районният съд отхвърлил иска, но Дончева обжалва на по- горната инстанция – Софийски градски съд. В момента делото е там.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text