img

Дора Минева удиви зрителите в „Стани богат“

/
/
/
344 Views

Поредната участничка в предаването „Стани богат“ впечатли зрители, публика и водещия Михаил Билалов, пише Vihrogon.bg.

Дора Минева бе представена като истинска дама от сой. „Неин братовчед е Николай Гяуров (бел.а а. известен български оперен певец), а майка й се е познавала лично с Иван Вазов. Занимавала се е дълго време с наука, специалист е по генетика, дори е преподавала доста време в чужбина. Издала е 10 книги, а 11-ата, която предстои да излезе, е със заглавие „Хумор по време на преход“, каза при представянето й Михаил Билалов.

Самата участничка разказа изключително любопитна история около познанството на семейството й с Иван Вазов. „В качеството си на бирник на цялото чепинско корито моят дядо по майка Петър Тодоров Джамбазов, родом от Батак, е приемал в една от двете си къщи много хора. Дошъл е дядо Вазов и се лаская от мисълта, че част от обстановката от началото на „Под игото“ е от нашия двор – чешмата, чемширите, пътеката. Дядо Вазов е стоял както винаги до чешмата и чемширите и е пишел. Майка ми – малко детенце, се приближила и го питала“Чичко, какво пишеш“, а той й отговорил:“За тебе, дете“.

В самата игра тя се представи много добре, като освен верните отговори, които даваше, разказваше и доста любопитни факти около историята, отнасяща се за конкретния въпрос. Дамата отговори бързо и без да използва жокер на първите седем въпроса. На осмия, който бе за сумата от 2000 лева, тя се довери на публиката. Питането бе „Принцеса Клементина Бурбон-Орлеанска, майката на цар Фердинанд, е дъщеря на последния крал на:“, а възможните отговори бяха „Франция“, Австро-Унгария“, „Гърция“ и „Дания“. Публиката я насочи именно към отговор „А“, който се оказа верен. Тя заключи следващата сума от 3000 лева като втора сигурна. Запитана: „Какво прави човек с косата си ако страда от трихофагия?“, тя поиска жокер „50/50“, а в крайна сметка посочи като верен „Яде я“ и си гарантира втора сигурна сума. Останалите възможности бяха „Скубе я“, „Гори я“ и „Изправя я“.

Въпросът за 5000 лева сериозно затрудни участничката. Михаил Билалов я попита „Коя прочута певица се счита за основоположник на женския футбол в България?“. Възможните отговори бяха „Мими Балканска“, „Райна Кабаиванска“, „Янка Рупкина“ и Леа Иванова“. Тя се обади на приятел, но той не успя да се вмести в 30-те секунди. Минева посочи „Янка Рупкина“, но верният отговор се оказа „Мими Балканска“ и станалата симпатична на всички участничка си тръгна с 3000 лева от предаването за знания.

Водещият бе запленен от нея, помогна й да слезе от стола и целуна ръката й в знак на кавалерство и уважение.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text