img

Е такова чудо не бяхме виждали, ето видео! Куче роди вълк

/
/
/
274 Views

Китайска компания за клониране на домашни любимци обяви раждането на първия в света клониран полярен вълк (Canis lupus arctos).

Той е износен от куче порода бигъл, съобщава National Geographic.

Клонираното вълче е женско и е наречено Мая.

 

 

Заедно със сурогатната си майка, двете животни са представени на света в кратко видео на пресконференция, проведена през септември от Sinogene Biotechnology Company в Пекин.

 

Не изпускай тези оферти:

 

Видеото е публикувано 100 дни след раждането на Мая.

Sinogene Biotechnology Company е специализирана в клонирането на мъртви домашни любимци (котки, кучета и коне) за частни клиенти.

Но сега компанията иска да използва своя опит в клонирането, за да помогне за опазването на застрашени видове, съобщава Global Times.

Мая е клонирана чрез ДНК от напълно пораснал арктически вълк, наречен Мая, който умира в плен в парка за диви животни Harbin Polarland в Североизточен Китай.

Той е изпратен от Канада в Китай през 2006 г. и е починал поради старост в началото на 2021 г., според Global Times.

Още интересни новини:

На 22 септември, 1955, 14-годишният младеж отива на лов с дядо си. Момчето не подозира, че в този ден животът му ще се промени завинаги.

Когато младият мъж чува шум в гората, той бързо се втурва да открие източника. Дейвид разказва: „Чувах много странен звук. Не приличаше на детски плач, по-скоро на плахо гукане.

Знаех, че трябва да разбера какво става. Не можех да се откажа от търсенето.“ За негова изненада, Дейвид намира мокро до кости, почти измръзнало момиченце. „Покатерих се на една ограда, погледнах надолу и видях едно малко бебе.

Тя беше мокра до кости. Устните ? бяха сини. Беше увита само в тънка кърпа.“ Двамата с дядото се обаждат в полицията и предават момиченцето на в

Дейвид е напълно съкрушен от раздялата с нея.

Той прекарва следващите 60 години в търсене, но от малката Розан няма следа. Не минава ден, в който Дейвид да не мисли за момиченцето от гората. Един ден, съвсем неочаквано, Дейвид получава телефонно обаждане със следните думи:

„Дейв запиши това име и този телефонен номер – Мерилин Сю и телефонния ? номер…Това е твоето малко момиче.“ – казва в слушалката пенсионираният шериф Джон Кати.

Дейвид се свързва с Мерилин и двамата се срещат, 60 годинипо-късно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text