img

Ива Митева и Каримански правят партия утре, драпат за НС

/
/
/
100 Views

Ива Митева и Любомир Каримански официално ще се включат в нов политически проект, след като напуснаха партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

От 10 часа утре те ще представят новата обединена коалиция „Заедно“ в БТА.

Митева бе шеф на парламента в 45-ото и 46-ото НС, в следващия парламент бе заместник на председателя, а с изпадането на ИТН от парламента се върна в администрацията на Народното събрание.

В края на миналата година Митева намекна за нов политически проект, но отказа да каже дали ще се завърне в политиката. „Не искам да бъда човек, който се е появил в политиката, за да вземе нещо. Единственото, което искам, е името ми да остане чисто“, заяви тя в едно от малкото си медийни участия тогава.

Advertisement

Каримански пък бе кандидатът на ИТН за управител на БНБ. Като депутат от партията на трифонов пък оглави бюджетната комисия. „Аз не съм от „Има такъв народ“ (ИТН), аз бях от гражданската квота само. Все пак изборите приключиха“, разграничи се той от бившите си съпартийци през октомври м.г. Малко след това бе назначен като съветник на служебния министър на финансите.

От анонса за предстоящото събитие става ясно, че в тяхната партия ще бъде и Юлиян Софрониев. Той е основател и главен изпълнителен директор на високотехнологична българска компания, която разработва и произвежда системи за сигурност, контрол на достъпа и работното време, базирани на биометрична идентификация.

Източник: demokrat.bg

Материалът Ива Митева и Каримански правят партия утре, драпат за НС е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text