img

Йордан Цонев ококори Асен Василев: Баш за вашия морал ще говорим след малко

/
/
/
138 Views

Промените в Изборния кодекс и днес внесоха смут в работата на народните представители. Текстовете на Кодекса не бяха предвидени в днешния дневен ред.

Работата на депутатите започна с обсъждане на ратификацията на Договора за втората партида самолети F-16.

Десислава Атанасова от ГЕРБ обаче направи предложение за разглеждане на Закона за промените в ИК като втора точка на дневния ред. Атанасова предложи и удължаване на работното време на днешното заседание до 15:00 ч. Със 121 гласа „за“ и 93 гласа „против“ депутатите приеха предложението на Росен Желязков днешното заседание да бъде удължено до 15:00 ч. и да бъде разгледан Закона за ИК като втора точка на днешния ред.

Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ също предложи отмяна на днешното обсъждане на промените в ИК. „Вчера Мирослав Иванов предложи включването на ИК като втора точка в дневния ред, след което заместник-председателят на НС – Йордан Цонев, отказа смяната на дневния ред. Днес, ако се приеме тази смяна, то тогава ще има различно тълкуване“, коментира Минчев.

Коста Стоянов от „Възраждане“ предложи да се продължи с предварително приетия дневния ред на работата на НС.

Йордан Цонев от ДПС предложи да не се подлага на гласуване предложението на Атанасова, а да се гласува това на Росен Желязков.

Заместник-председателят на НС – Росен Желязков, предложи да се проведе извънредно заседание на НС на 29.11. – следващият вторник, на което да бъдат обсъдени Законопроекта за бюджета, за НЗОК и Законът за данъчното облагане, след което да се премине към парламентарен контрол. Предложението му беше прието със 122 гласа „за“ и 93 гласа „против“.

„За разлика от подправянето на бюлетини и подписи, воденето на НС изисква поне известна доза морал и разбиране за това, че нямате самовластна власт“, обърна се нагло Асен Василев към Росен Желязков.

„Няма нищо по-демократично от това залата да гласува и приема по въпросите“, отвърна му Росен Желязков. А Йордан Цонев добави: „За морала ще си говорим по-късно баш за вас“. На което Ококорения гузно замълча.

В крайна сметка депутатите решиха да отложат парламентарния контрол днес за следващия вторник, когато ще се проведе извънредно заседание на парламента. Решението бе одобрено с гласовете на 168 депутати при прегласуване по искане на „Продължаваме промяната“.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text