img

Какво става!? Делян Добрев от ГЕРБ заговори за канибалстване, за купуване на депутати…

/
/
/
132 Views

ГЕРБ не канибалства в другите парламентарни групи, т.е. не се опитва да купува депутати, за да си осигури подкрепа за кабинета „Габровски“. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ-СДС 24 часа преди партията му да върне изпълнения мандат на президента Румен Радев в ефира на БТВ.

През почивните дни проф. Габровски финализира списъка с кандидатите за министри, които трябва да обявим утре. Самото гласуване вероятно ще бъде в сряда, каза Добрев.

Той уточни също така, че проф. Габровски сам се опитва да си осигури подкрепа, но го прави чрез публични срещи в Народното събрания, за разлика от предишните управляващи, които са се опитвали да си пазаруват депутати.

През последните дни в публичното пространство излезе едно име – това на Драгомир Заков, който се спряга за външен министър в правителството на проф. Габровски. Аз нито мога да го потвърдя, нито да го отрека. Но ще ми бъде много интересно, ако това е вярно, как ще гласуват в сряда колегите от „Продължаваме промяната“, защото ако те не го подкрепят, явно имат нужда от психиатър. Не може март месец да предложиш някого за министър, да го избереш, а девет месеца по-късно да гласуваш срещу същия този човек, посочи Добрев.

Advertisement

Депутатът призна, че не е оптимист, че първият мандат за кабинет ще мине пред Народното събрания. Той отрече членове на ГЕРБ да са се срещали с депутати от други парламентарни групи през почивните дни, за да осигурят подкрепа за проф. Габровски. Това щяло да се види в сряда по време на гласуването. Тези, които са заявили категорично, че няма да подкрепят кабинета „Габровски“, са 125.

„Надявам се състава на този кабинет да остане почти непроменен за третия мандат, защото единственият възможен вариант, да имаме правителство на този етап, е в него да влизат само експерти, а не политически обвързани лица“, коментира още Добрев.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text