img

Министерството на отбраната каза цялата истина за българските МиГ-29, които подаряваме на Украйна

/
/
/
81 Views

Министерството на отбраната съобщи, че не е провеждало разговори за безвъзмездно предоставяне на български изтребители МиГ-29 на Украйна.

Реакцията на ведомството идва, след като по-рано CNN цитира документи, за които се твърди, че са на Пентагона, и според които България е изразила готовност да дари своите изтребители.

„Подобно решение би довело до дефицит от способности, което е в противоречие с Конституцията на България и Закона за отбраната и въоръжените сили на България”, посочват от ведомството.

„В изпълнение на решението на Народното събрание от края на 2022 година Министерството на отбраната последователно проведе разговори за възможностите за реализиране на т.нар. „триъгълни сделки”, за замяна на част от наличното въоръжение със съвместимо такова от съюзни държави, без да се допуска загуба на способности”, коментират още от МО.

Източник: demokrat.bg

Материалът Министерството на отбраната каза цялата истина за българските МиГ-29, които подаряваме на Украйна е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text