img

Мистериозен български милионер купи палата на бившия гръцки крал (Снимки)

/
/
/
340 Views

Наш милионер си купи двореца на бившия гръцки крал Константин. Стопанинът със синя кръв продал имението си в Порто Хели на български бизнесмен, за когото се знае само, че е базиран в Лондон и се занимава с телекомуникации.

Продажната цена на луксозния имот е 10 милиона евро, а може би и повече, съобщи изданието Прото тема, цитирано от „Труд“. 

Новият собственик ще се радва на 12 спални, частен плаж и арабска архитектура. Луксозната вила има още 30-метров басейн, фонтани и плочки, ръчно изработени и донесени директно от Мароко от хора на ливанския бизнесмен Марк Сурсок, който продаде двореца на Константин преди осем години за 5 милиона евро.

крал Константинос палат

Сделката с българина е направена преди няколко месеца, но бе оповестена тези дни, тъй като цар Константин е поискал от новия собственик да остане там до мeсец март – желание, което е било уважено.

Българинът е бил препоръчан от лични познати на краля, а не чрез посреднически агенции за недвижими имоти. Той е посетил Агиос Емилианос миналото лято, за да огледа имота. Заедно с бившия крал Константин имението напуска целият персонал. Единственият човек, който ще остане там, е неговият личен асистент, тъй като той познава особеностите на къщата. Според гръцкото издание, служителят се ползва с абсолютното доверие на бившето кралско семейство.

гръцки крал дворец

Той ще предложи услугите си на новия собственик и ще му помогне с извършването на някои промени, които той вече е поискал. Новият собственик ще пристигне в Порто Хели този уикенд, за да наблюдава процеса на преместване, който вече е в ход.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text