img

Млада двойка прецака свои приятели,накара ги да изтеглят 90 хил. лв. кредити

/
/
/
234 Views

Младо семейство с едногодишно дете измами свои близки приятели и изтегли кредити за 90 бона от тяхно име чрез кражба на самоличности. Това съобщи на брифинг районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, предаде репортер на „Марица“.

Вследствие на разследването измамниците са задържани. Мъжът е на 32, магистратите са му наложили най-тежката мярка „задържане под стража“. Половинката му, която е и съучастник, е на 22 години. Съдът я е освободил под домашен арест, предвид че трябва да полага грижи за малкото им дете.

Според информацията, са пострадали общо три лица – двойка от Хисаря, както и още една жена от Стара Загора.

Двойката измамници използвали свои близки приятели, за да реализират престъплението. Убедили ги, че ще правят карикатури/колажи. Така ги примамили за снимки и клипове, които използвали за усвояване на кредитите. Всички получени кредити са изцяло онлайн. Двойката попълнила данните, сложила снимките, направили електронни пощи на името на пострадалите.

Клиповете използвали за разкриването на банкови сметки на името на приятелите си, което също е станало изцяло онлайн.

След това получените пари усвоявали по банкова сметка. Голяма част от парите обаче изхарчили за онлайн хазарт, каза зам.-районният прокурор Атанас Илиев. Изтегледните кредити са общо 9.

Измамниците да пипнати в дома им в Стара Загора. Иззето е закупено БМВ за 10 бона, за което има съмнение, че е закупено с парите, добити чрез кражбата на самоличност.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text