img

Николай Стайков и ПП-ДБ изкарват частно саниране като държавно

/
/
/
97 Views

Обявилият се за борец срещу корупцията Николай Стайков разпространи фалшива новина по повод саниран блок в град Пловдив. Вчера по време на бурния вятър в града, изцяло падна санираната част на жилищна сграда в район „Тракия“.

Със свой пост във Фейсбук Стайков внушава и разпространява новината, че санирането на кооперацията е държавно по програмата за „саниране“. Истината обаче е съвсем друга. Твърдението на Стайков се разпространява и от приятелите му от ПП-ДБ.

Санирането на въпросният блок е възложено и заплатено от живущите. Главния експерт по енергийна ефективност на район „Тракия“ заяви, че никой не е уведомяван за действията на живущите в сградата.

„В този случай майсторът по никакъв начин не е закрепил изолацията и не е спазил технологията за изпълнение, а само е залепил изолацията“, заяви пред медии по-рано инж. Сакъбов. Той каза още, че по случая ще започне проверка. Днес предстои да се обезопаси останалата част от топлоизолацията, която все още виси от фасадата на блок 11 в район „Тракия“.

Advertisement

От снимките публикувани и от Стайков става ясно, че блокът не е саниран по държавната програма. Една от първите стъпки преди саниране е да се премахне всякакво самостоятелно саниране. На една от снимките ясно се вижда, че такова има. Също така се вижда, че и дограмата не е сменена на всички апартаменти и общи части, което също беше част от държавната програма.

 

Материалът Николай Стайков и ПП-ДБ изкарват частно саниране като държавно е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text