img

Нови скандални разкрития за двойката, ужилила приятели с 90 бона ВИДЕО

/
/
/
300 Views

Прокуратурата в Пловдив издирва още потърпевши от семейството, което изтегли кредити за 90 хиляди лева с чужди лични данни. Измамени има не само в Пловдив, но и в Стара Загора. Приятели на на младата двойка признаха, че те са се занимавали с хазарт. 

Хрисиана Христова се оказва с кредити от 10 000 лв. на свое име. Тя се е доверила на съученичката си и близка приятелка Ралица и й е предоставила личните си данни.

 

Потърпевши на онлайн кредитна измама

„През май месец тя ме помоли да отида в тях и да попълни моите данни, за да може майка й да й изпрати пари, но да не са на нейна сметка. Аз я питах защо и тя каза, че не искала Йордан, мъжа й, да разбере“, разказа пред bTV Хрисиана.

Тя е дала личната си карта, но отрече Ралица да я е снимала. „Явно друг път е взела личната ми карта и я е снимала“.

„В един момент някой й казва, че тя има изтеглен кредит, който не е погасяван. Два кредита по 5 хиляди лв. на нейно име. Единият е изтеглен на 12 май, другия е изтеглен на 16 май“, каза Росица, майка на Хрисиана.

„Била съм свидетел на Ралица, когато е играла. Йордан не съм го виждала, но от нея знам, че той играе постоянно на комар. Тя ме вика с идеята, че ще пием кафе, аз гледам детето, а тя играе на казино“, разказа още Хрисиана.

Тя е ходила до банка, за да провери дали може да изтегли кредит, но са й отказали, защото няма 25 години. Оказва се обаче, че онлайн кредит може да бъде изтеглен.

Потърпевши на онлайн кредитна измама

Потърпевши на онлайн измамата с кредити са също Ивета Попова и Венко Чемишанов, които са семейни приятели на извършителите.

Ивета разбрала, като получила писмо, че не плаща своите задължения по кредита на стойност 18 000 лв. Оказва се, че и съпругът и има даже три кредита – на обща стойност малко на 60 000.

„С наши снимки се сдобиха като искаха да направят подарък за новата ни къща – карикатура. Трябваше да ни снимат лично те, а не да изпратим наша снимка“, разказа Венко.

„Близки приятели сме, ходим си постоянно на гости. Предполагам, че при едно от посещенията са успяли да се доберат до личните ни карти и да ги снимат“, каза Ивета.

Те също са знаели, че приятели им играят комар, но не са представяли, че е толкова сериозно.

„Всички кредити са изтеглени онлайн. Всички документи и кандидатстване за кредитите е ставало по интернет. Няма никакви подписани документи“, каза Атанас Илиев, говорител на района прокуратура Пловдив.

Полицията ще разследва по какъв мехазнизъм се създава виртуална личност и какви са гаранциите за сигурност при този тип кредити.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text