img

Потрес в „24 часа“ за Кирил Петков и ДБ: Не става! Трябва да търсят трета партия, за да бият Бойко и ГЕРБ

/
/
/
117 Views

Формулата за следващото Народно събрание е 5+1 формации с парламентарно представителство. Това показват данни от проучване на агенция „Тренд“.

Проучването е направено по поръчка на вестник „24 часа“, посветено е на нагласите на българите спрямо основните институции, служебните министри и политическите формации.

Още преди официалното обявяване на предизборната коалиция между „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, е тествано тяхно евентуално обединение. На въпрос с предварително зададени опции, ГЕРБ и обединението между „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ са със сходна електорална подкрепа. ГЕРБ запазва минимално предимство с по-малко от процент пред предизборната коалиция, като партията на Бойко Борисов се ползва с подкрепата на 25.6% от гласуващите, докато обединението между „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ с 24.8% от гласуващите. Данните сочат, че предизборната коалиция успява да събере електоратите на двете формации, като не се регистрира отлив в следствие на обединението. Засега не се отчита и бонус от него. Не се наблюдават структурни промени в сравнение с предходните няколко месеца в следващата подредба. Третото място остава за ДПС с 12.8%. „Възраждане“ достига нива от 11.9% сред гласуващите. Пета в подредбата е БСП с 8.9% от гласуващите. Реални шансове за парламентарно представителство запазва Български възход с 4% от гласуващите. Предизборната кампания ще се окаже решаваща за партията на Стефан Янев. На дистанция от парламентарната бариера, но над 3% остава „Има такъв народ“. Опцията „не подкрепям никого“, която ще присъства и в самия изборен ден, продължава да събира сравнително висок процент (4.8%).

Източник: demokrat.bg

Материалът Потрес в „24 часа“ за Кирил Петков и ДБ: Не става! Трябва да търсят трета партия, за да бият Бойко и ГЕРБ е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text