img

ПП-ДБ се регистрираха! Кирил Петков: Ще се съединим, ама навън…

/
/
/
125 Views

Ще спазваме 3% дефицит, в рамките на които да са социалните програми, които започнахме миналата година и ще продължим да прилагаме и тази. Тази заявка за бъдещото съвместно управление с ДБ направи съпредседателят на „Промяната“ Асен Василев малко след като двете формации внесоха в ЦИК документите си за регистрация на вота на 2 април.

„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ официално тръгнаха към изборите заедно. Кирил Петков, Асен Василев, Калина Константинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Владимир Панев и Надежда Йорданова бяха придружени от група бивши депутати от двете коалиции. Сред тях бяха и коалиционни партньори на ПП като Настимир Ананиев и Константин Бачийски.

9999 са подписите, с които формациите се регистрираха в ЦИК, само 50 от тях не са на хартиен носител.

Ден по-рано двете формации обявиха, че вече са подписали коалиционно споразумение.

Advertisement

Василев посочи, че според последните данни от ЕК България прави ръст 3,9% в икономически план, а БВП е 168 млрд. за м.г. Според него прогнозите им за 180 млрд. БВП ще бъдат надхвърлени. Това се дължи на адекватната политика по доходите, адекватните социални плащания, които подпомогнали потреблението, обясни бившият вицепремиер. И прогнозира, че според него няма да им се налага да се коалират с други формации след изборите. На въпрос за импийчмънт на президента, той отговори, че за това може да се говори, след като има парламент.

„Има едно много ясно изречение над сградата на Народното събрание: „Съединението прави силата“. Ние вкарваме истински смисъл в това“, обясни Кирил Петков. Той уточни, че в предния парламент са разбрали, че съединението трябва да е извън парламента, а не вътре. 

„Вярваме, че надеждата заедно ще можем да я постигнем. Заедно и с цялото гражданско общество, което се надява за нова България, за която всички мечтаем – с всички приоритети, за които говорим от много време. Време е да го направим заедно“, добави още проваленият премиер.

Източник: demokrat.bg

Материалът ПП-ДБ се регистрираха! Кирил Петков: Ще се съединим, ама навън… е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text