img

Радев не издържа: припомни на Пендаровски реалността

/
/
/
98 Views

След министъра на външните работи Николай Милков президентът също коментира думите на Стево Пендаровски, който снощи каза, че през последните 2 години не е имал нито един конструктивен разговор с Румен Радев.

Българският държавен глава изтъкна, че за последните 10 години е канил поне 10 пъти македонския си колега и напомни, че е съдействал за осигуряването на европейска финансова помощ за Северна Македония за закупуване на електричество.

„За последните години поне 10 пъти съм канил Стево Пендаровски да посети България. Знаете, че единственото посещение беше на 1 октомври в масовката за откриването на интерконектора и тогава, с лично мое съдействие пред Урсула фон дер Лайен Република Северна Македония получи финансова помощ от ЕС за закупуване на електричество. Разбирам болката му, че аз бях човекът, който преди 2 години постави за първи път пред европейските ни колеги проблема за правата на българите и вписването на македонските българи в конституцията да стане задължително условие за преговорите. И се надявам той да осъзнае, че това ще помогне на РСМ да скъса с идеологемите на тоталитарното минало и да поеме към модернизирането на страната. Вратите ми са отворени за него, да заповяда“, каза Радев, цитиран от БНТ.

Източник: demokrat.bg

Материалът Радев не издържа: припомни на Пендаровски реалността е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text