img

Радев отиде да гледа кушиите, вижте с кого

/
/
/
92 Views

Кушиите са един от най-личните празници, защото те са нашата връзка с предците ни, които с изкусната си езда са печелили победи, заяви президентът. Старите български традиции и празници като Тодоровден демонстрират здравата връзка на българина със земята и с предците ни. Това каза президентът Румен Радев, който е специален гост на празничната програма в конната база в пловдивското село Царацово. До президента застанаха кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и местни първенци, съобщава „Марица“.

„За мен е огромно удоволствие и чест да бъда ваш гост и да ви поздравя за Тодоровден. Редица са обичаите, които нашият народ е съхранил през вековете. Кушиите са един от най-личните празници, защото те са нашата връзка с предците ни, които с изкусната си езда са печелили победи. Тодоровден е символ и на волния порив на българина. Този светъл празник на прага на пролетта е и надежда за нов живот и плодородие“, каза Радев.

Държавният глава поздрави домакините за организираното за осми път зрелищно честване на празника. Благодари им специално и за възможността за развитие, която дават на младите хора.

Радев се обърна и към родителите на младите състезатели, за да изкаже благодарност, че ги възпитават в духа на традициите, на родолюбието, също в любов към животните. Президентът пожела на състезатели много здраве и безброй успехи.

Advertisement

Празникът на конна база „Фригопан“ в Царацово започна с водосвет за здраве, който отслужи отец Киро. След като произнесе реч, президентът се настани удобно, за да наблюдава празничната програма, която е продължи почти през целия ден с музика, танци и конни надбягвания. Присъстват много гости и официални лица.

Материалът Радев отиде да гледа кушиите, вижте с кого е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text