img

Референдум за излизане на България от НАТО

/
/
/
2801 Views

Членството на България в НАТО и ЕС е по желание и никой няма да я спре, ако иска да излезе и смята, че сама има финансовия и човешки потенциал да отговаря за сигурността и целостта си.

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов обяви във Фейсбук, че е време да се повдигне въпроса за референдум.

„Покрай напрежението между Русия и САЩ, провокирано изцяло от американците, отново започна да се говори дълго и напоително как България била направила своя избор за НАТО.

Истината е, че страната ни не избра НАТО, а на практика беше анексирана от НАТО. На американците България е нужна само като територия и нищо друго – населението тук за тях е само досадна подробност.“, пише той.

„В тази връзка, тъй като за влизането ни в НАТО нямаше референдум, често ме питат дали не трябва да се организира референдум за членството ни в тази организация. Да, трябва! Само че има две подробности:

1. Сегашният закон за допитванията забранява по този въпрос (както и по другия за ЕС) да се провеждат референдуми.

2. Чл.13 на подписаният от България договор за членство на 18 март 2004 г. предвижда след 20 години той да може да бъде прекратен предсрочно с предизвестие от 1 година.

До 18 март 2024 г. остават 2 години и 2 месеца. Ако дотогава не сме променили закона и не сме организирали референдум, разбира се:)“

10 Comments

  1. НАТО няма за цел да ни брани, а да води война с братска Русия! НАТО И ЕС вън!

    • Не са ни нужни нито НАТО, нито ЕС, с който ние се съобразяваме, а те с нас – не!

  2. Дадохме си пространството на НАТО да ни пръскат с аерозолни пари уж за глобалното затопляне, а то една камара болести и въздух който ако се изследва ще се намерят и нови химични елементи…. базите безвъзвартно без никакъв контрол и достъп… Европейския съюз съсипа икономиката ни до нива по лоши от Африкански държави…. ВЪН от тия сатаниски организации имащи за цел само едно да ограбват и да поробват и предизвикват военни конфликти между братски държави!!!!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text