img

Румен Петков: Няма как да има стабилно правителство

/
/
/
307 Views

Прокопиев: Проблемите в КТБ са много по-сериозни

Според издателя на вестник Капитал до края на месец ноември има огромна вероятност капиталовложителите да си вземат парите. Именно неговия вестник разкри за корупционните схеми, които се въртят в КТБ преди няколко години. Тогава обаче, никой не обърна сериозно внимание журналистическото разследване, което проведе екипа на вестник Капитал.

Прокопиев добави, че дупката в КТБ се разделя на три точки. Първият компонент, по който са протекли значителни средства са масмедийните разходи. В това число влизат парични средства за спортни отбори, политически движения, вестници, телевизии и много други обществени мероприятия. Втората причина за образуването на тази огромна дупка в капитала на КТБ е свързана с лошия финансов мениджмънт и контрол. Според Прокопиев банковото дружество с продължение на години е купувало лоши финансови активи.

И последната причина за огромната дупка в бюджета на банката е факта, че тя разполага с около 2 милиарда лева активи, до които обаче, няма достъп. Това е така, защото активите са закупени чрез подставени фирми.

Ангела Меркел: Има шанс Великобритания да се махне от ЕС

Канцлерът на Германия сподели, че би подкрепила решението на Великобритания да се махне от Европейския съюз, отколкото да разреши уронването на неговия имидж. Един от основните принципи на ЕС е хората в него да могат да преминават свободно границите на всяка една държава, която е членка на съюза. Наскоро Великобритания сериозно наруши този принцип и се обяви за намаляване на броя на работещите имигранти.

Британският премиер Дейвид Камерън сподели, че по този въпрос се подготвя референдум, който ще бъде проведен през 2017 година. Великобритания обаче, не смята да напуска Европейския съюз, а просто иска да внесе промяна в своите отношения с останалите държави свързана с емигрантите, които пристигат от тях, за да работят в островната държава.

По този повод Ангела Меркел сподели, че възможността Великобритания да напусне Европейския съюз е по-благоприятна, отколкото да бъдат нарушени неговите принципи за свободно движение. Очаква се преди коледните празници Дейвид Камерън да даде специална пресконференция по въпроса, на която да изясни позицията на Великобритания.

Румен Петков: Няма как да има стабилно правителство

Бившият министър на вътрешните работи сподели, че няма как да има стабилно правителство без подкрепата на БСП. Настоящият депутат от АБВ смята, че бъдещата коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок е твърде вероятно да не успее да изкара целия мандат и съвсем скоро да стигнем до нови избори.

Според Румен Петков е невъзможно Радан Кънев да бъде обявен за премиер на България. Той добави, че неговата партия ще подкрепи стабилен кабинет, който ще работи за хората и подобряването на тяхното социално положение. Също така добави, че, за да се сформира такъв кабинет държавата трябва да разполага със силна левица и десница, а към този момент такива няма.

Съвсем скоро АБВ ще кандидатства за приемане в ПЕС, чийто лидер е Сергей Станишев. На въпрос дали Георги Първанов разполага с повече от 80 милиона лева вложения в КТБ, Румен Петков отказа да отговори, но все пак сподели, че бившия президент на България е обявил публично, че няма средства в банката.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text