img

Сашо Диков неузнаваем след тежката операция на сърцето / СНИМКА

/
/
/
342 Views

Тежката операция на сърцето, през която Сашо Диков премина преди седмици, се е отразила драстично на иначе винаги спортната му физическа форма. Дъщеря му Петя Дикова публикува снимка с баща си в социалните си мрежи, от която е видно, че журналистът е неузнаваем.
Наскоро той претърпя 5-часова интервенция за поставяне на байпас на сърцето. Досега Диков живееше с 4 стента, но те вече не вършели работа и се наложило да бъдат подменени с байпас.

 

Операцията била планирана, а когато лекарите „отворили“ Стажанта, се изумили как изобщо сърцето му продължавало да работи.

 

Разрезът бил дълъг 25 сантиметра и щял да остави доживотен белег на тв водещия. Възстановяването обаче се оказало по-сложно, отколкото Сашо очаквал, макар бързо да се върнал на работа.

„Физическото възстановяване върви адски бавно. Иначе ментално съм нормално. Далеч съм от физически усилия. Трябват месеци, да се възстановя“, сподели легендарният тв водещ, който през този юли отпразнува 70-годишен юбилей.

 

Диков има проблеми с кръвното и от доста време е на хапчета, въпреки че е бивш шампион по ски, спортува редовно, не пуши и почти не употребява алкохол. „Отдавам проблемите на два основни фактора. Стресът в работата и неправилното хранене.

 

Покрай вечните ангажименти човек започва деня на кафета, няма време за обяд, компенсира всичко на вечеря. Като се „наплюсква“, за съжаление. Човек трябва да живее точно по обратната схема – хубаво хранене сутрин и леко вечер“, споделя журналистът. За него не било изненада, че сърцето започнало да го предава още на младини, защото имал доказана фамилна обремененост – висок холестерол, който докарва фатален инфаркт на баща му, когато бил едва на 54 години.

 

В момента грижите за Сашо са поверени на дъщеря му Пипи и настоящата му половинка, за която Стажанта не иска да говори публично. От фотоса с щерка му се вижда, че и другото му заболяване е прогресирало. От доста години Диков страда от витилиго – болест на кожата, при която се появяват бели петна върху нея в резултат на неактивност на клетките, които произвеждат меланин.

 

Диагнозата е изключително рядка и засяга само 1% от общото население на планетата. Причините за нея не са съвсем ясни, но според лекарите се отключва при силен емоционален стрес. У нас още един известен българин се бори със същото заболяване – актьорът и режисьор Ники Илиев, при когото болестта се активира след развода му с актрисата Саня Борисова.

 

Източник: Ретро

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text