img

Става страшно за Петков! Нинова изригна: Ако е вършил това, за което се хвали, веднага да го съдят

/
/
/
114 Views

„След интервюто на Кирил Петков, в което казва, че е изнасял тайно оръжие за Украйна, днес и ген. Атанасов говори за разговори с президента Зеленски по време на посещението им в Украйна“, написа във Фейсбук лидера на БСП Корнелия Нинова.

Тя отчита, че в последните седмици ГЕРБ, ДБ и ПП се състезават кой ще се сложи повече на външни покровители.

Ето какво още написа Нинова:

Борисов се похвали, че благодарение на него НС е решило да предоставяме  оръжие за Украйна , а ПП и ДБ не го направили, защото БСП ги спирала в правителството.

Advertisement

Борисов в свой стил им хвърли въдицата и те я лапнаха като шарани. Кирил Петков се хвърли да обяснява, че всъщност той е първенеца, тъй като отдавна го правел тайно и спасил Украйна. А днес ген Атанасов, за да не остане по-назад , разказва, че по време на посещението на двамата в Украйна,  Зеленски ги поздравил.

Сега чакам Христо Иванов да каже, че лично ги е карал с лодка от Росенец до Киев.  И защо вкупом да не обвинят за това БСП и лично Корнелия Нинова, която била излъгала левите избиратели, според президента Радев?

Значи така, всички, които подкрепиха износа на оръжие в парламента и служебният кабинет, който го изнесе,  се обединиха, за да обвинят единствената партия, която в правителството беше спирачка за това и те го знаят, а в парламента гласувахме против и сезирахме Конституционния съд за противоконституционност на решението за предоставяне на оръжие.

Е, вече прекалихте. Няма как да ви го позволим.

1. България не е изнесла нито един патрон за Украйна.

Advertisement

2. Само БСП от коалиционните партньори в правителството отказа да пътува в делегацията до Украйна.

3. Само ние от коалиционните партньори заявихме категорично на външния министър на Украйна, когато беше на посещение в българския парламент, че няма да предоставяме оръжие и че сме суверенна държава и никой не може да ни нарежда.

Очевидна е целта: за втори път в предизборна кампания да се удари БСП. Няма как да ви го позволим. Има официални органи, които разрешават тези сделки.

Искаме отговор от членовете на комисията МИИ, МВР, МО, МВнР, ДАНС, Военно разузнаване поставяли ли са подпис под сделки за Украйна, с посредници за Украйна и с маршрут за Украйна. Одобрявали  ли са сертификат за краен потребител Украйна? Ако отговорите са не, всички които твърдят, че са правили нещо тайно зад гърба на официалните институции и службите за сигурност, незабавно да понесат отговорност с цялата сила на закона.

ИЗточник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text