img

Стефан Ташев взриви мрежата: Изборите бяха „Сталинградска битка“, сега текат преговори за капитулация с победените

/
/
/
90 Views

От Фейсбук профила на журналиста Стефан Ташев

Много драми, много клетви, закани и заплахи заради преговорите ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ. Да кажем и нещо алтернативно, например. Изборите на 2 април бяха „Сталинградска битка“. Да поясня. В сражението в Сталинград от юли 1942 до февруари 1943 година загиват над 1,5 милиона души от двете страни. Вермахта контролира 90% от територията на града, но е напълно изтощен, с изчерпани настъпателни възможности накрая. И 6 армия на Паулус попада в клещите на съветското обкръжение. Накрая се водят преговори за капитулация, Паулус първоначално отказва, но накрая се предава с целия си щаб на руснаците.

Горе долу, дори и да не ви харесва сравнението, същото се случва в момента в българската политика след резултатите от изборите на 2 април. Въпреки чудовищният финансов ресурс, изборен туризъм и други тарикатлъци, ПП-ДБ не успя да победи ГЕРБ. Нищо, че един беше написал в американското си издание обратното. И в момента се водят преговори за капитулация с победените. Който разбрал, разбрал.

П.С. Видях сутринта пост на Гошо Боеца, който кълне другарите от ПП-ДБ и обещава да организира протести срещу тях. Сега се замислете кой ще получи по-големи щети от евентуална- коалиция? И кой мисли няколко стъпки напред. Не съм партиен член и никой не ми нарежда какво да пиша.

Материалът Стефан Ташев взриви мрежата: Изборите бяха „Сталинградска битка“, сега текат преговори за капитулация с победените е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text