img

Хасан Адемов: На база на доноси от България се стига дотам един или друг да бъде включен в „Магнитски“

/
/
/
95 Views

„Защо трябва да делим политическите партии на приемливи и неприемливи? Водещи трябва да бъдат политиките, които предлагат. Най-важното е да се обединим около политики. Ако продължаваме по този начин – с този не можем, с онзи не можем, стигаме до параграф 22. Крайно време е да се появи надежда.“ Това заяви пред БНР Хасан Адемов, дългогодишен народен представител от ДПС, бивш министър на труда и социалната политика.

В кризисна ситуация като настоящата партии като „Възраждане“ имат своето възходящо развитие, отчете той, запитан за интригата около третото място на изборите и близостта в резултатите на ДПС и „Възраждане“ в социологическите проучвания.

Няма политическа партия, който да не иска да бъде в управлението. Разделителните линии, които са дълбоки, водят до липса на каквато и да е форма на диалог, посочи Адемов.

„Ако политическите партии надмогнат разбирането, че участието в една или друга управленска формация, прекрачвайки тези дълбоки разделителни линии, води до електорални щети, могат да се намерят възможности за съставяне на редовно правителство“, коментира Хасан Адемов. Според него подобни страхове водят до „патова ситуация, от която страдат всички граждани“.

Advertisement

Ако партиите защитават тесния си партиен интерес, това означава, че загърбват националния интерес, смята Хасан Адемов.

„Държавническото усещане, възможността да загърбиш тяснопартийния интерес за сметка на интереса на България трябва най-после да доминира. Избирателят в лицето на политическите вижда субекти, които се занимават със собствените си проблеми. Телевизорът няма как да доминира над джоба и хладилника.“

Относно казуса „Делян Пеевски“ Адемов отбеляза, че „дори американското правосъдие в момента казва, че няма годни доказателства, адвокатите на г-н Пеевски са получили тази информация“. Според него „остава усещането, че на база на доноси от България се стига дотам един или друг да бъде включен в този списък“.

В предстоящата предизборна кампания за 49-ото Народно събрание Хасан Адемов не е включен в листите на ДПС.

„Няма никаква драматургия. ДПС имаме изключително сериозна кадрова банка. Няма незаменими хора. Подмладяването в листите води до ситуация, в която трябва да разчитаме на приемственост.“

Източник: demokrat.bg

Материалът Хасан Адемов: На база на доноси от България се стига дотам един или друг да бъде включен в „Магнитски“ е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text